#MOTORRAD Közösség

Ne maradj le semmiről: a legfrissebb akciók, ajánlatok, termékek, képek, videók, információk a Suzuki Motorrad és a Ducati Motorrad Facebook oldalán!

BODIS kipufogók

Minőségi BODIS sporkipufogók gyönyörű kinézettel, hangzással! Akár egyedi igényeket is kiszolgálunk!

HifloFiltro lég- és olajszűrő kereső


Kattints a képre, válaszd ki a motorodat, majd másold a szűrőd cikkszámát a fenti Keresőnkbe!

Fékbetét kereső

Gyári vagy minőségi utángyártott (EBC, SBS) fékbetétet (féktárcsát stb.) keresel? Írj nekünk az alkatresz@motorradszerviz.hu címre (típus, évjárat), és mi azonnal küldjük a választ az árral, szállítási idővel!

JT lánc és lánckerék kereső


Kattints a képre, válaszd ki a motorodat, és írd be a kívánt termék cikkszámát a fenti Keresőnkbe!

Bridgestone motorgumik

TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Az ország egész területére, a raktáron lévő termékek 2 napon belül megérkeznek! A sztenderd postaköltség  1.680Ft

Hírlevél
Termék részletek


#THISISMOTO - RM-Z 450 M0 2.599.000.-Ft

#THISISMOTO - RM-Z 450 M0 2.599.000.-Ft
A népszerű RM-Z450 a 2015-ös szezon legújabb MX1-es modellje, mely olyan nagy horderejű fejlesztésekkel áll a szegmens élére, mint a rajtkészséget növelő elektronikai csomag (S-HAC) vagy a tekercsrugó nélküli Showa SFF Air első felfüggesztés. A mérnökök a hivatalos nemzetközi és amerikai Suzuki csapat versenyzőivel karöltve dolgozták ki a motor egyedülálló technikai megoldásait, többek között Clement Desalle és James Stewart pilóták tapasztalatait is belesűrítve a modellbe.
 • ERŐFORRÁS
  Motorkonstrukció Folyadékhűtésű, négyütemű, egyhengeres, DOHC-vezérlésű
  Összlökettérfogat 449 cm3
  Furat x löket 96 mm x 62,1 mm
  Sűrítési arány 12,5:1
  Teljesítmény
  n. a.
  Forgatónyomaték
  n. a.
  ÜZEMANYAG-ELLÁTÓ RENDSZER
  Keverékképzés Elektronikus üzemanyag-befecskendezés
  Üzemanyagtartály kapacitása
  6,2 liter
  ELEKTROMOS RENDSZER

  Indítórendszer
  Berúgókar
  ERŐÁTVITEL

  Tengelykapcsoló
  Olajfürdős, többtárcsás
  Váltófokozatok száma
  Ötfokozatú
  Szekunderhajtás
  Lánchajtás
  VÁZ

  Váz típusa
  Hídváz
  Méretek (H'Sz'M)
  2190 x 830 x 1270 mm
  Tengelytáv
  1495 mm
  Villaszög
  28,7°
  Utánfutás
  n. a.
  Ülésmagasság
  955 mm
  Szabad hasmagasság
  325 mm
  Sajáttömeg
  112 kg
  FELFÜGGESZTÉS

  Elöl
  49 mm-es csúszószár-átmérőjű légrugós Showa SFF Air teleszkópok
  Hátul
  Himbarendszerhez kapcsolódó központi rugóstag
  KERÉKABRONCS

  Elöl
  Fűzöttküllős, 21 col átmérőjű Excel felni
  Hátul
  Fűzöttküllős, 19 col átmérőjű Excel felni
  Gumiabroncs mérete elöl
  80/100-21 51M
  Gumiabroncs mérete hátul
  110/90-19 62M
  FÉKRENDSZER

  Elöl
  szimpla tárcsafék kétdugattyús Nissin féknyereggel
  Hátul
  szimpla tárcsafék, egydugattyús Nissin féknyereggel
  Blokkolásgátló Nem rendelhető

 • ■ Suzuki Rajtsegítő Rendszer (Suzuki Holeshot Assist Control - S-HAC):

  Legfrissebb fejlesztéseink egyenesen a versenypályáról érkeznek. Ilyen például a James Stewart versenymotorján alkalmazott rajtsegítő, amely a vezető beállításai alapján módosítja a gyújtástérképet. Segítségével az aktuális tapadási viszonyoknak megfelelően, két fokozatban – az A és B jelzésű üzemmód aktiválásával - szabályozható az erőforrás teljesítményleadása. Előbbi lágyabb, kevésbé agresszív karaktert eredményez, ami laza, csúszós talajon ideális, míg a B állás nagyobb teljesítményt és forgatónyomatékot biztosít megfelelő tapadási viszonyok mellett. Az előre meghatározott sebességfokozat kapcsolásakor vagy a beállított időtartam elteltével a rendszer automatikusan leáll, így rajt után a vezetőnek nem kell bajlódnia a segédlet kikapcsolásával. Az aktiválás egyszerűen, a bal oldali markolat mellé rögzített kapcsolóval történik, a kiválasztott üzemmódról visszajelzőlámpa tájékoztatja a pilótát.

  ■ Showa SFF légrugós első villa:

  A 2012-ben bemutatott Showa SFF teleszkópok ismét nagyot fejlődtek, a hagyományos tekercsrugók helyett ugyanis belső légkamrát alakítottak ki a mérnökök. A konstrukció legnagyobb előnye, hogy sokkal könnyebb, mint a korábbi megoldások, és teljesítményéből sem veszít a hosszú futamok során, hiszen nem termelődik annyi hő, mint a hidraulikafolyadékkal gyártott teleszkópoknál. Szintén javára szól, hogy a levegőnyomás változtatásával gyorsan és könnyedén módosítható a csillapítás jellege, tehát bármikor a körülményekhez igazítató a működés. Az új Showa SFF képességeiről sokat elárul, hogy James Stewart gyári AMA versenygépében is ilyen telók dolgoznak.

  ■ Továbbfejlesztett erőforrás:

  Az RM-Z450 védjegyének számító, kiemelkedően erős hajtómű eddig is az élvonalat képviselte, 2015-re pedig még hatékonyabbá vált. Fejlődését alacsonyabb tömeg és könnyebb használhatóság jelzi, és kifinomultabb lett a berúgómechanizmus, valamint a hűtőrendszer is.

  A motor újraindítását átdolgozott dekompresszor és hosszabb berúgókar segíti, amellett, hogy módosult a berúgótengely fogaskereke és a közlőkerék is új helyre került.

  A radiátorokhoz kapcsolódó csövek és a hűtőfolyadék-szivattyú házának módosításával a hűtőfolyadék áramlási mennyisége 16 százalékkal nőtt, ami természetesen a hűtőrendszer teljesítményének jelentős növekedését vonta maga után. Ez egyben súlycsökkentéssel is járt, mert így feleslegessé vált a korábban alkalmazott ún. melegindító-rendszer (Hot Start System).

  ■ Átdolgozott váz:

  A vadonatúj első felfüggesztéshez igazodó, módosított váz minden tekintetben felülmúlja elődjét, hiszen az átdolgozott belső merevítőbordák tovább fokozzák a merevségét, miközben tömege négy százalékkal csökkent.